marți, 4 decembrie 2012

Viața într-un scaun rulant

SCHIMBĂ-ȚI GÂNDIREA!
SCHIMBĂ-ȚI ATITUDINEA! SCHIMBĂ-ȚI LUMEA!

❝Lumea asta se aseamănă cu un vast bâlci.❞
Ion Luca Caragiale

     Viaţa într-un scaun cu rotile este, pentru cei mai mulţi dintre oamenii sănătoși fără handicap o imagine pe care o privesc rareori, din contextul nostru. Ca o situaţie în care oricine se poate pomeni la un moment dat și nu se poate să fie tolerată în așa hal.

     Multă lume ne văd cum strecurăm și noi câte un zâmbet și își fac impresia că ăștia stau bine în cărucioarele alea (cine le are), pe șezute mereu odihniți, fără să gândească câte îndurăm. Cu fiecare an corpul slăbește, lună de lună apar ulcerații, zi de zi preponderent probleme de stomac și altele atâtea ce nu pot fi descrise în cuvinte aici.

     La toate greutăţile vieţii cotidiene, se adaugă şi insensibilitatea celor din jur, şi în special a instituţiilor publice sau agenţilor economici, care, din neştiinţă sau nepăsare, nu dau doi bani pe chinul prin care trec aceşti oameni. Dar cu-i pasă?!

     Întregul periplu de străduinţe de a face lumină și pe strada mea s-a transformat încet, încet într-o luptă în van îndreptată împotriva unei lumi fără ochi, urechi, grai sau inimă.

     Schimbă-ți gândirea! Schimbă-ți atitudinea! Schimbă-ți
lumea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru timpul acordat ....