sâmbătă, 22 septembrie 2012

- Mai există Oameni !

Sunt băiatul
cu pierdere totală a mobilităţii şi a sensibilităţii pe o parte mai mare a corpului , cauzată de o leziune în măduva spinării , dar care harnic aleargă către soare pe câmpul îmbibat de pietre prin gânduri și vise . Pe acolo , pe unde pașii se transformă în chinuri lungi de renaștere și transformare . Iar șângele rămas lipit de pietrele ascuțite care si-au făcut loc în adânc strigă disperat , își cere dreptul la o familie , la un copil , la contur . Își strigă dreptul la un sfârșit demn , a scrie și altfel de rânduri .
Mai sunt copilul naiv care poate fi ușor tras pe sfoară , aruncat în voia sorții și
să nu vă aveți teamă de răsplată , nu știe să bată , dar ceva rânduri o să vă dedice , negreșit și usturător ... fac orice pentru binele tuturor , ar putea și să mă paralizeze de tot , dacă asta bucură și luminează sufletele oamenilor din jurul meu .

Și mai sunt îngerul care și-a frânt aripile și a rămas pe pământ din dragoste pentru
o fată cu o floare în mâini . Cum dragostea pentru mine este ca o flacără de lumânare pentru un fluturaş , m-am ars înainte ca să înceapă ceva .

Sunt cel ce nu eram acum doi ani , sunt câte puțin din fiecare om care mi-a trecut
prin cale ; bunătatea întruchipată cu un cumul de calități , exagerate prea mult unele pot dăuna sănătății . Sunt omul de pământ , crescut în și cu iubire de muncă , parafrazând o vorbă voi spune: Rodul muncii este un pom al vieţii , însă silnicia nimiceşte viaţa .
Sunt tot ce pot fi acum , sunt mai puțin decât poate voi fi peste ani , și mai
sunt cu precădere - Român basarabean , precum Bunelul meu ,
aibă-te Domnul în pază , Omul !
Ca El nu știu ... mai există Oameni  !
Mai mult nu e...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru timpul acordat ....