miercuri, 17 octombrie 2012

► Brufen 600 mg în exces - pericol de paralizie!

...DAR  NU-ȚI PASĂ?!
     E teribil să devii conştient în sensul ,,normal” al cuvântului, să îţi auzi şi să îţi controlezi gândurile, dar să conştientizezi că te afli într-un corp mai mult paralizat decât viu, că nu îţi poţi mişca picioarele, că nu îţi poţi simți literalmente nimic din colțul inimii până jos în tălpi. Pe de altă parte, e o stare a conştiinţei absolut incredibilă, ca fenomen. Misterioasă chiar, cum imobilizat corpul nostru mai reușește să se mențină viu și luptă chiar și pentru o zi de viață, chiar și fără diagnoz. Căci medicii italieni care m-au tratat cu toată stima le mulțumesc, însă după mai multe examene (risonanza magnetica - 3 la număr, CT, XA, angiografia etc.> vezi imaginile) așa și nu au putut afla cauza ce a dus la paralizie... și să mi se stabilească un diagnostic precis.

     Se pare aceasta „mulțumită” siropului BRUFEN 600 mg, care l-am primit la sfatul unor buni prieteni, din păcate, nu într-atât ca să mă avertizeze să nu depășesc cumva mai mult de 3 comprese pe zi. Iar eu am întrebuințat în acea zi nenorocită de vineri, 31 decembrie 2010 tocmai 5 pachețele aproape unul după
altul fără să conștiintizez că-mi i-a durerea nebună de spate, dar și că îmi ucide celulele și mă va paraliza exact până în acel loc ce mă chinuia enorm. Și numai după o căutare simplă pe Google am aflat că este cu mare strictețe precizat: „Granule și tablete de 600 mg: comprimate pe zi 1-3 la indicațiaa medicului. Doza maximă zilnică de Brufen nu trebuie să depășească 1800 mg. Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă durată de tratament necesar pentru controlul simptomelor (vezi pct. 4.4). Studiile clinice și datele epidemiologice sugerează că utilizarea ibuprofenului, în special în doze mari (2400 mg / zi) și pentru tratamente de lungă durată, poate fi asociat cu un risc ușor crescut de evenimente trombotice arteriale (de exemplu infarct miocardic sau accident vascular cerebral). În general, studiile epidemiologice nu sugerează că o doză mică de ibuprofen (de exemplu, ≤ 1200 mg / zi) este asociat cu un risc crescut de infarct miocardic.” ( Din descrerea în italiană: „Brufen. Riassunto delle Caratteristiche del Prodotto” http://www.torrinomedica.it/farmaci/schedetecniche/Brufen_30_Cpr_Riv_600_Mg.asp). Așadar este categoric contraindicat să se facă exces de acest preparat, pentru că pot apărea complicații din cele mai neprevăzute. Precum a fost în cazul meu. Căci am avut slăbiciuni, amețeli, chiar am muncit în ultima zi pe 30 decembrie 2010, șchiopătând de piciorul stâng, iar pe 31 noaptea o durere insuportabilă de spate, dar cu toate astea nu m-a paralizat decât după ce am luat Brufen peste norma zilnic recomandată, fiindcă cineva nu a ținut de cuviința să mă atenționeze. Ce mai, prieteni?

     Nu știți cât de mult regret, fiindcă totul s-a întâmplat
absolut nedrept și putea fi evitat, dacă... Anturajul nostru influențează mult în viață, chiar și în ce privește sănătatea noastră. N-am decât să suspin greu și să spun un singur: Dacă ar fi cu putință să dau timpul înapoi măcar până în acea săptămână blestemată ca să se vadă că am cruntă dreptate.

     Acum însă după aproape doi ani de la incident, nu știu cine mai poate afla cum a izbutit acest Brufen 600 mg să șteargă urmele ce au contribuit la nenorocirea mea. Vreau doar ca prieteni, cunoștințe, vecini și chiar simpli medici să nu mai omiteți și contraindicațiile sfaturilor voastre. Ar fi putut să fie cu un calic și schilod mai puțin pe lume, DAR  NU-ȚI PASĂ?!


P.S.: Am încercat să încarc pe mai multe site-uri pentru
upload fișiere, măcar unul din CD-urile mele cu examenele medicale efectuate în Italia, în speranța așa mică că poate se găsește un DR HOUSE printre cititorii mei cointeresat să observe ceea ce numai unui geniu în medicină îi este cu putință în cazul meu.
     Dar cu viteza mea de net extraordinar de scăzută nu cred că îmi reușește vreodată, doar dacă să mă pornesc târâș până în centrul satului ăsta, deși mă îndoiesc să ajung teafăr și ca celularul meu să prindă puțin mai bine. Oricum, am să încerc fără ca să mai ies...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru timpul acordat ....