vineri, 31 august 2012

- Plecarea mea din Lume !

NĂSCUT DIN FLORI ȘI ROUĂ !

                                                                   „ - Am Pornit la Drum , Pur Precum Lumina
                                             Un Copil cu Scântei în Ochi , Care nu Știa ce-nseamnă Vina
                                                           Căutând Iubire și Stima , Cum nu Știam să Lovesc
                                                                                                Viața m-a Lovit Prima !
                                                                                       Veritasaga - Ce-a mai rămas ”

- Îți mai amintești de zilele în care ai venit pe lume ?
- Tu scânceai și ceilalți râdeau de bucurie .
- Nu întotdeauna .


- Știți uneori copiii se nasc aproape că din întâmplare , „din flori” - cum se mai spune , sau nelegitim și toate păcatele cad pe seama lor .

 - Născut din flori și rouă ... Și mai puțin din dragoste .
- Un asemenea copil am cunoscut chiar eu , pentru că acela tocmai așterne aceste rânduri .

- Dacă s-ar putea să fim întrebaţi înainte ca să fim născuţi , cred că planeta nu ar mai fi suprapopulată .
Pentru că ca să faci un copil se pricepe de-acum toată lumea , dar ca să aduci pe faţa pământului o nouă ființă şi să nu-i dai ceea ce i se cuvine - e ca și o crimă . Dorința de a avea copil nu este destulă , din momentul în care nu eşti în stare să-i acorzi toată dragostea ce o merită .

- Nu veţi crede , dar cursul vieţii porneşte încă din primele secunde ale naşterii noastre .
Felul cum a fost conceput un făt , în ce circumstanțe a fost adus pe lume lasă aprente serioase în sufletul copilului , dorim noi sau nu acest lucru . Încă din clipa în care ai fost adus la lumina zilei , ţi se leagă de Sus o cruce predestinată să o porţi la gâtul tău în viaţa aceasta. Cât nu vom încerca să scăpăm de această greutate, tot cu ea ne vom pomeni şi acum. De soartă nu te ascunzi după orice deget .

- Totul pare a se începe cu soarta încă de la primul țipăt ... Din păcate , nu toți pruncii au fericirea mare să se nască într-o familie iubitoare și lipsită de necazuri. Cine poate şi ştie să nu pună fiecare bucăţică de ceartă la inimă şi să meargă pe calea bună , izbuteşte să şi mai trăiască adevărat , și copiii să nu sufere atâta .

- În fond , naşterea noastră nu este decât începutul unui sfârşit . Numai distanţa dintre acestea poate fi mai lungă , mai puţin anevoioasă sau mai mult fericită . Totul depinde de durată şi nu în ultimul timp , de destin .

- Viața nu merge niciodată pe dorințe și vise , nu ia în seamă nimic din cele promise , și nu știe ce înseamnă scopuri atinse . Are doar unul ce-l urmează neîncetat , adesea înecandu-se în propriul sânge .

- O zi care să ne schimbe în toate , alta decât celălalte ? Asta îmi doresc și eu . Mâine sigur va veni o altă zi , numai să nu ne gândim la câte am fost supuşi , ne va zăpăci . O nouă zi , o nouă viaţă , ce bine dacă ar fi atât de uşor , precum se poate spune pe limbile noastre .

- Poate că nu am avut parte de o viață atât de fericită , măcar plecarea mea din lume să fie pentru mine un dar suprem de izbăvire , iar pentru ceilalți zăbranic .

31.08.2012
V.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru timpul acordat ....